Naam: Peter Vlasveld
Geboortedatum: 21 Maart 1980
Woonplaats: Zoeterwoude
Beroep: Technisch Specialist in de Biotechnologie & Vlasveld Productions

Aantal jaren karpervissen: 20+ jaar
PB Nederland: 24,5 kg
PB België: 17,4 kg
PB Frankrijk: 36,4 kg

Favoriete wateren: Heb in principe geen voorkeur voor bepaalde wateren. Dit is seizoensgebonden. Van polderwateren tot kanalen, en grote plassen tot Franse betaalwateren. Als er karper zwemt, wil ik ze vangen! Ik heb echter wel een groot zwak voor grote Nederlandse wateren, en ben vaak te vinden op de Vinkeveense plassen. Waar ik dan ook onlangs mijn grootste Nederlandse karper mocht vangen.

Favoriet aas: Eigenlijk is dit afhankelijk van de situatie waar ik vis. Elk water vraagt een andere aanpak, het bestand en type water bepaalt de aanpak. Doorgaans vis ik het meest met boilies, maar als de situatie erom vraagt, wil ik ook wel eens overschakelen naar plastic of mais.

Favoriete manier van vissen: Het statisch vissen heeft mijn voorkeur, maar ik zorg altijd dat ik kan verkassen. Ik zal niet dagen wachten op de vis, ik ga ze liever achterna of ik vis korte sessies op verschillende wateren. Ik probeer zo efficiënt mogelijk met mijn tijd om te gaan, en rekening te houden met de condities en waar de karper zich bevind in die periode.
Ik ben absoluut geen kiloknaller of target visser. Elke karper is in mijn ogen een trofee, en uiteraard zijn grote karpers ook welkom! Ik ga nog steeds naar de waterkant om mijn hobby uit te voeren, en om karper te vangen. Klein of groot, ze zijn allemaal welkom op mijn mat.

PB Products over Peter: : “Zijn eigen en uitgesproken kijk op beelden en materialen maken Peter onderscheidend, net als het merk PB Products dat altijd zal zijn. Daarom past Peter perfect in het team! Daarnaast is Peter karpervisser pur sang, een ideale combi”