Beste collega karpervisser,

ik ben Mark Goossens, woonachtig in het karperrijke België en heb het levenslicht gezien in 1982.  Het karperlicht zag ik mid jaren negentig doordat ik als kleine kornuit graag grote broer na-aapte en zodoende werd het eerste karpermateriaal aangeschaft.
Tijdens de eerste jaren van optonic toeters en staafwakers hebben we het grote geluk gehad Stef en Rie Michiels te leren kennen. Zij hebben ons een karperpad doen bewandelen waarbij respect voor alle aspecten binnen de visserij centraal staat.  Bovendien dragen ze beiden een enorme hengelbagage mee, hun tips en tricks zowel op vistechnisch als op gebied van carpcare werden gretig in ontvangst genomen. Op het moment van dit schrijven, pakweg 17 jaar later, besef ik des te meer het belang van een goede begeleiding op jonge leeftijd.

Na het behalen van het rijbewijs kwamen de horizonten meer binnen bereik.  De nachtelijke sessies na de school- en later de werkuren zagen het “daglicht”.  De eerste trips naar het zuiden van het land alsook over de grens volgden snel, het karperbloed stroomde rijkelijk!
De belevenissen in het karpervissen uitten zich ook in een bestuursfunctie bij het VBK, meer bepaald als regioverantwoordelijke voor de regio Mechelen en later als voorzitter van het VBK-water Hombeek.  Deze taken heb ik steeds met veel plezier uitgeoefend en ben enorm blij om te zien hoe het VBK elk jaar opnieuw verder groeit.  Het kan niet genoeg vermeld worden dat de toekomst van de karpervisserij staat of valt met het verenigen van krachten, waarbij de leden de basis vormen van deze toekomst.

De gezondheid van onze geliefde karpers is een andere prioriteit.  Ondanks de meteen beschikbare info op het net en gebruiksklare handleidingen over systemen zijn wanpraktijken nog steeds schering en inslag. Vaak het gevolg van te willen vangen ten koste van alles, een mentaliteitskwestie dat helaas moeilijk te counteren valt.
Gelukkig wordt er meer dan ooit aandacht besteed aan het produceren van visvriendelijk endgame materiaal.  PB Products is op dit gebied een pionier en slaagt er tevens in om dit te verweven met het ontwikkelen van zeer efficiënte systemen.  Materiaal van echt topniveau wat me op een tijdspanne van bijna 20 jaar nog nooit in de steek heeft gelaten!  Onnodig te zeggen dat het vertrouwen sky high is, wat het vissen meteen een stuk aangenamer maakt.

Met het team zullen we blijven streven naar productverbeteringen en helpen we jou graag verder bij het gebruik van de producten.
Tight lines!

Mark Goossens