Wesley van Praet (BE)

Mijn naam is dus nog steeds Wes(ley) Van Praet en samen met mijn vrouw en dochter zijn wij woonachtig in Londerzeel. Mischien een beetje strange dat ik mijn gezin erbij betrek maar zij vormen een heel belangrijk punt in mijn visserij. De doordeweekse wandelingen en voerbeurten aan het water gebeuren steeds gezamelijk en ook gunnen ze me ook de nodige vistijd die ik nodig heb om `mijn doelen` te bereiken. Tussen 2004 en 2010 waren dit héél wat uurtjes en dat voornamelijk als reden dat ik op die moment een Targetvisser pur sang was. Na de bouw van ons huisje en een heuse omschakeling in het beroepsleven ben ik dit anders gaan bekijken, bij het targetvissen ligt je focus zo hard op die 1ne vis dat je haast zou vergeten dat er nog zoveel andere mooie vissen rondzwemmen. Daaruit heb ik besloten om mijn visserij een ommezwaai te geven en nu neem ik als uitdaging (target) een héél water ipv 1 vis, met een doordachte aanpak en back up in gedachten proberen het water te `kraken`, ook het zoeken naar het hoe en waarom je de vissen op de stek en aan de haak krijgt speelt daarin ook een grote rol. Pas wanneer het plaatje dan compleet is kunnen we verdergaan naar een nieuwe uitdaging. Dat is waar ik me de laatste jaren mee bezig hou en waar ik in de toekomst nog graag mee verder zou gaan. Het is een vele rustigere en relaxte manier van vissen en ook heb ik de indruk dat je op die manier ook meer respect krijgt van andere vissers of locals en daar hou je weer goede contacten aan over.Nu wat mijn keuze aan waters betreft zijn dit in Belgie voor 85% zandafgravingen en kanalen, De rest zijn kleine vijvertjes in de natuur waar ik tijdens de week op een avond enkele uurtjes de pen kan boven halen.
In Frankrijk heb ik men hart verloren aan hun schitterende rivieren, tot op heden heb ik enkel de Moselle enkele malen bevist, maar daar komt zeker ene vervolg aan. De natuur en de avonturen die hierbij komen kijken maken het enkel maar mooier voor mij..


Deze verschillende types van wateren hebben elk hun eigen karakter en vragen om een verschillende aanpak en dan kom ik op een punt waarbij de keuze van de te gebruiken matrialen hun troef kunnen uitspelen. Een zeer leuk item voor mij want hier kan ik me echt in verdiepen. Bij men gebruikte rigs let ik enorm op de effectiviteit ervan, als er duidelijke signalen zijn dat er zich vis op de stek bevind en men na enige tijd geen aanbeet weet te forceren kan ik niet nutteloos zitten toekijken en wachten, dan gaat men hersenpan aan het werk en zoek ik naar een oplossing. (Wss iets dat ik heb meegebracht uit het wedstrijdvissen met de vaste hengel)
Een beetje geduld is goud waard maar ondernemen is resulteren denk ik maar.
Verdere onderdelen zoals hoofdlijnen dienen absoluut zo min mogelijk zichtbaar te zijn en moeten voldoen aan de grillen van het water zoals stenen, mosseltjes enz. De loodsystemen moeten voldoende gecamoufleerd zijn maar vooral op gebied van visveiligheid!
dus je kan gerust zeggen dat die laatste meter(s) voor mij een heel belangrijke rol spelen en dat voor mij persoonlijk een belangrijke schakel is tot succes.


Obstakelvissen op kanaalMoselle tijdens de winter


Hombeek Januari vangst

Zoals reeds verteld ben ik ook heel vaak bezig met het verfilmen van mijn doen en laten aan de waterkant, dit telt zeg maar als een hobby binnen een hobby..
De bedoeling is om enkele korte filmpjes per jaar te maken en deze op mijn Blog te plaatsen.
Ik ben lang geen publiciteitsmannetje meer dat op zoek is naar percentjes, maar enkel graag men `avonturen` hoe klein of hoe groot deze ook mogen zijn op een rustige manier laat zien zodat andere mensen er ook van kunnen genieten.
Ook waag ik me af en toe aan een schrijfsel op de Blog en dit kan je terugvinden op www.itsallapassion.wordpress.com

Marcel, graag wou ik je alvast bedanken voor je tijd..
Indien je nog op zoek bent naar enkele Belgische leden stel ik me hierbij graag kandidaat
en als ik hiervoor één reden moet geven is het de gezonde visie op de producten dat wel duidelijk merkbaar is..

Met vriendelijke groeten
Wesley Van Praet