Erik Marijnus (NL)

Hallo , even voorstellen, mijn naam is Erik Marijnus, 31 jaren jong en fanatiek karpervisser op met name de grote buitenlandse wateren.

Ik ben werkzaam in de energie branche als energie consultant, deze job kost mij in vergelijking tot de oude veel vistijd. Voorheen werkte ik in de avonduren als bartender, dit gaf mij de gelegenheid overdag mijn hengels uit te gooien. Toch weet ik tijd vrij te maken en ben ik buiten andere verplichtingen elk weekend fanatiek aan het karper vissen in allerlei verschillende water types om alle vaardigheden optimaal te kunnen beheersen. Ik wil niet gespecialiseerd zijn in één soort water type, mocht het op een water niet lukken om wat voor reden dan ook dan heb ik door het regelmatig bezoeken van verschillende water types genoeg ervaring om als het nodig is uit te wijken naar andere wateren waar ik mij ook thuis voel. Het verkassen naar andere water types heeft mij de afgelopen jaren dan ook veel verrassingen bezorgt. Mijn vis avonturen vinden altijd plaats op openbare wateren waar ik zonder al te veel regels “ongedwongen” mij visserij kan uitvoeren, zonder jaloezie of afgunst. Vissen is voor mij ontspanning ook al klinkt dit vreemd uit mijn mond, de meesten mensen kennen mij als een gedreven niet stil zittende fanatieke visser die gedurende zijn vis tijd alles uit zich naar boven haalt om zijn vissen te vangen.

Mijn passie voor vissen is begonnen nadat mijn opa mij leerde hoe ik andere dingen, zoals fietsen en oude schoenen moest vangen. Op mijn 13de jaar ben ik in aanraking gekomen met mijn eerste karper: `ja dat was op de vaste hengel`. Al gauw ging ik mij in de karper verdiepen en werd er een werphengel aangeschaft om op deze grote jongens te jagen. Ondanks dat ik veel op witvis viste eiste de karper meer en meer mijn aandacht op. Rond mijn 15de levensjaar reisde ik samen met mijn vismaatje onder begeleiding van zijn vader voor de eerste maal af naar het beloofde land (FR). Toen we eindelijk 18 en zelf in het bezit van een rijbewijs waren was de Franse grens voor ons niet meer dan een lijntje op de kaart. Er werd regelmatig een auto geleend die werd volgestopt met spullen en dan rijden maar. Onze ouders begrepen ons nooit zo, dat we helemaal daarheen moesten om te vissen, ‘die karpers zitten toch ook hier in de buurt` klonk het maar al te vaak. Ook de heerlijke lucht van vers gedraaide bollen konden ze slecht waarderen.

Ondertussen ben ik ook al wat jaartjes ouder en heb ik meerdere landen doorkruist op mijn zoektocht naar mooie nog ongevangen monsters. De jaren 2008 en 2009 heb ik heel wat landen bezocht voornamelijk Oostenrijk en Italië trokken mijn aandacht. Het zijn prachtige landen echter de verre afstanden weerhouden mij om elk jaar deze landen te bezoeken. Het heeft mij doen besluiten in de jaren 2011 t/m 2015 mijn tijd te besteden aan twee wateren in Noord Frankrijk die mij de afgelopen jaren bijzonder goed gemutst ware. In de toekomst heb ik al nieuwe ideeën klaar liggen. Ik deins nergens voor terug en zoek altijd nieuwe uitdagingen om mijn visserij een extra boost te geven, het bootvissen gaat mij steeds beter af en dit is toch zeker een toegevoegde waarde in mijn visserij om net andere stekken te vissen die voor veel mensen onbereikbaar blijven.

Misschien tot ziens op één van de beurzen of aan de waterkant.

Gr Erik Marijnus