Erik Keereweer (NL)

Naam: Erik Keereweer
Geboortedatum: 29-06-1975

Beroep: Industrieel spuiter


PB Nederland: 27,5 kg
PB Frankrijk: 19 kg

Andere sponsoren:
- CG-Baits
- Sonik


Mijn naam is Erik Keereweer, 39 jaar oud en woon in Zoetermeer. Ik vis al, zover ik kan heugen. Maar heb pas zo`n 5 jaar mijn focus volledig op het karpervissen gelegd.
Ik ben dus geen karpervisser met een bak ervaring als bagage. Door de jaren heen ben ik vaker aangestoken, met vaak tegenvallende resultaten was het fanatisme net zo snel weer gevlogen. In die jongere jaren had ik nog niet de rust in mezelf om ook echt te genieten van wat er om me heen gebeurde. Nu in deze fase van me leven kan ik juist genieten van deze rand zaken. Ik zeg t wel vaker; zelden vind je rust en actie zo dicht bij elkaar. Ik heb me er dan ook als een pitbull in vastgebeten. Inmiddels een typisch rolmodel hedendaagse karpervisser. In alle facetten. Met de tegenwoordige media voorhanden, kan je jezelf in een treinvaart de nodige dingen aan leren. De bagage die je draagt is die van andere met jaren lange ervaring. Daar ga je mee aan t werk. Al doende vorm je een eigen filosofie en gedachten vorm. Belangrijk vind ik dat je niet vast roest in wat in `t verleden dan wel of niet gewerkt heeft. Elke situatie vraagt om een eigen specifieke aanpak. Met als sleutel, dat wanneer het anders is dan wat de rest doet het vaak de mooiste resultaten op levert. Maar ook dit is geen vast gegeven. Als karpervisser hebben we te maken met zoveel variabelen zoals bv wind, temperatuur en `t soort water, dat ervaring eigenlijk onmisbaar is. Hoe meer situaties je herkent, hoe sneller je kan schakelen. We kennen ze allemaal, sommige van ons hebben daar een neus voor. Daar herken je een goede visser. Ik heb daar veel respect voor. Ik heb dus nog wel een aantal jaren te gaan.

Een favoriet aas of water is voor mij niet van toepassing. Wel heb ik de voorkeur voor de statische visserij. Daar deze vorm van visserij vaak verder gaat dan alleen je visje willen vangen. Ik ben een visser met een missie. Begin van `t jaar kies ik een water, bepaal een strategie en ga er dan een jaar volle bak tegenaan. Vooral op de druk beviste wateren ga ik vaak een stap verder dan mijn mede vissers. Een paar bollen in `t water gooien en er vervolgens op vissen kan iedereen. Ik krijg me ultieme voldoening als een bepaalde strategie goed werkt en ik het beter doe dan mijn mede vissers. Niet dat ik het hen niet gun maar het voelt dan als loon naar werken. Ik zet op een water ook wel mijn targets maar ben niet per definitie een targetvisser.

Lokaliseren is denk ik 1 van de belangrijkste aspecten binnen de karpervisserij. Zo als er wel meer zeggen is zien ook vaak vangen. Vooral in de warmere maanden wanneer er genoeg natuurlijk voedsel voorradig is, is het lokaliseren vooral op de grotere wateren van essentieel belang. Ik steek hier dan ook veel tijd in. Naar de koudere maanden toe wanneer de karper veel intensiever aast ben ik wat meer stek gebonden. Daar je in deze tijd de vissen wat makkelijker kan opeisen. In de winter geldt voor mij weer het lokaliseren wat in die periode niet altijd even makkelijk is.

Zolang `t op een water als thuiskomen voelt heb ik eigenlijk niet meer nodig. Toch plan ik nog zo`n 2 keer per jaar een trip. Dat is dan naar betaal/openbaarwater in binnen en/of buitenland. Openbaar water heeft wel mijn voorkeur omdat het meer van het avontuur gehalte heeft. Maar een mooie vis uit een betaalwater heeft ook zeker zijn charmes. De stekgebondenheid vindt ik wel een groot nadeel.

Erik Keereweer