15 Foto Single scale

Mijn naam is Peter Vlasveld, 33 jaar en woonachtig in Zoeterwoude nabij Leiden, Zuid-Holland. Vanaf dat ik een jaar of zes jaar oud was, mocht ik elke zondag mee met mijn vader om te gaan vissen vanuit de boot. Een geweldig mooie tijd, totdat ik mijn eerste karper ving.. Pa, ga jij maar op witvis en voorntjes vissen, ik ga karper vangen!

Jaren gingen voorbij dat ik op alle mogelijke manieren karper ving, aan de oppervlakte, met de pen of statisch met een aardappel. Totdat het boilie tijdperk aanbrak, en ik de fijne kneepjes van het statisch vissen onder de knie kreeg. Tijdens mijn studie dook ik in de boeken in mijn slaapzak wachtend op die fluiter uit mijn oude optonics.

Het karpervirus zat er al vroeg in, en veel uren besteedde ik aan de waterkant. Maar zo nu en dan ging ik er nog wel op uit met mijn vader om op witvis te vissen. Of gingen we gezellig met zijn allen op snoekbaars of snoek vissen. Ik was niet bij de waterkant weg te slaan.

Nu vele jaren later is er eigenlijk niet veel veranderd. Ik ben nog steeds niet bij de waterkant weg te slaan! Echter is er een hoop veranderd, de technologie en de populariteit binnen het karpervissen is niet meer te vergelijken met de jaren 80 en 90. Draadloze beetmelders, dieptemeters, voerboten en moderne computers, ik ben ermee opgegroeid.

Door de jaren heen leer je van andere vissers, ga je nieuwe dingen proberen en doe je aan innovatie en improvisatie. Je eigen manier van denken, je eigen aanpak en nieuwe avonturen. Van Frankrijk tot Hongarije, van het kanaal tot de polder, van baggersloot tot grote plassen. Als er karper zwemt, wil ik ze vangen!

Mijn tacklebox en vistas zijn door de jaren heen gevuld met alles waar ik van dacht dat het me meer karper op de kant zou brengen. En toen PB products mij vroeg of ik mij wilde aansluiten bij hun team, hoefde ik niet lang na te denken. Hoeveel meter PB Jellywire ik al niet erdoorheen heb gejaagd afgelopen jaren!

PB Products, een merk van Nederlandse bodem, een gevestigde naam binnen het karperwereldje met een uitgebreid en kompleet pakket aan end tackle. Een pakket waar ik me 100% in kan vinden, en die perfect aansluit op mijn visserij. En vanaf 2014 is alles weer volledig leverbaar en gaan we verder met verbeteren en nieuwe producten op de markt brengen.

Mijn visserij is zeer gevarieerd, en ik wil op elke situatie kunnen inspelen. Waar de veiligheid voor de karper voorop staat, en waar efficiëntie zeer belangrijk is. Het is die laatste meter die ervoor zorgt dat de karper zich haakt, en die laatste meter moet dan ook perfect zijn!

Vandaag de dag zijn er verschrikkelijk veel verschillende merken op de markt. Ze hebben bijna allemaal hetzelfde aanbod, van lood drop-off systemen tot systemen die eigenlijk niks meer te maken hebben met visveiligheid. Ze worden aangeprezen als de ultieme systemen die meer karper op de kant zullen brengen, met totaal geen besef wat er gebeurd als je de karper verspeeld bij bijvoorbeeld lijnbreuk of totaal geen besef van het milieubewustzijn!

Gelukkig zijn er dan ook systemen die 100% visveilig zijn, maar niet minder belangrijk, ook zeer efficiënt zijn! Systemen zoals het Hit & Run systeem van PB products.

Van jongs af aan ben ik een natuurmens, ik keek liever Discovery als Tekenfilms. De natuur en de rust in de natuur fascineert mij enorm en ik heb veel respect voor alles wat leeft. En door de jaren heen heb ik veel geleerd. Niet alleen voor mijn werk in de Biotechnologie, maar ook op het gebied van natuur en zelfs Fotografie en Film. Noem het een hobby binnen een hobby. Tijdens het karpervissen besteden we zoveel tijd in de natuur, en ik ga er dan ook graag op uit met mijn camera’s.

Binnen het team van zeer ervaren vissers van PB products zal ik zorgdragen voor de fotografie en film. En met mijn moderne kijk op computers, internet en social media kan ik een prima bijdrage leveren in de toekomstplannen van dit prachtige merk. En zullen de producten van PB Products mij meer karper opleveren, een prima samenwerking naar mijn idee!

Respecteer de natuur en respecteer elkaar, en geniet van deze fantastische hobby karpervissen!

Peter Vlasveld

2013-04-27 08.36.33 (1)

 

2013-05-10 10.53.25

 

IMG_0296 pb

 

IMG_2609

 

IMG_3111

 

IMG_5095

 

PB 2

 

Recordvis op 36,4 kg 1

 

Schub 21,0 kg pb schub 2

 

Spiegel 28,3 kg 1  1. Johan (Reply) on Friday 21, 2014

    Mooie foto’s, maar dat kan natuurlijk ook niet anders voor iemand die verantwoordelijk is voor de fotografie!


Current ye@r *