De heli-chod montage bestaat al enkele jaren. Bij goed gebruik, is het zelfs een van de meest veilige montages die er bestaat. PB products heeft een normale heli-chod rubber & beads in het assortiment voor dikke downforce tungsten (leadcore) leaders. Ook is er een X-small uitvoering, welke te gebruiken is op de dunnere leaders zoals Silk Ray of zelfs direct op je voorslag zoals Blue-ant,Red-ant of Shield.  Bij een wat dikkere fluoro-carbon of nylon hoofdlijn, zou je hem zelfs direct op je hoofdlijn kunnen monteren.
Bead groot binnendiameterweb

Compleet gemonteerde Heli-Chod Rubber & Beads op een leadcore leader
De heli-chods van PB products zijn zodanig gemaakt dat je de chod kan bevestigen op een verdikte rubber (een soort sleeve), en je chod kan fixeren met twee beads. De beads hebben een groot intern diameter, zodat bij een aanbeet / drill, de montage kan schuiven over je leader. Hiermee voorkom je eventuele lossers, en kan de karper geen gebruik maken van het lood om de haak te verliezen
De xsmall tungsten helidchodweb

De X-Small Heli-Chod Rubber & Beads gemonteerd op Silk Ray leader
Sindskort heeft PB Products deze twee varianten ook geintroduceerd als Downforce Tungsten versie. Exact hetzelfde design, maar dan in een verzwaarde uitvoering. Hierdoor weet je zeker dat je chod zal zakken, zonder dat extra putty moet toevoegen aan je heli-chod montage.
In het volgende voorbeeld laat ik je zien, hoe je de Downforce Tungsten x-small heli-chod gebruikt:
Je hebt hier het volgende van nodig uit de PB products range:
- Een heli-chod hood
- Een multi link
- De downforce tungsten heli-chod rubber & beads x-small
- Heli-chod speed swivel, als je zelf je chod wil maken en uit wil wisselen
- Of een kant en klare chod rig
- Leader materiaal zoals Silk Ray of direct op fluorcarbon / nylon
Stap 1web

Stap 1
Bevestig je wartellood met een multi link aan je leader of voorslag, gevolgd door een heli-chod hood. In dit voorbeeld hebben we de soepele en loodvrije Silk ray leader gebruikt.

Stap 2web
Stap 2
Steek de leader door het stalen lusje van de x-small heli-chod rubber

Stap 3web
Stap 3
Bevochtig de leader en heli-chod rubber met wat speeksel, zodat deze soepel over de leader kan glijden. Plaats de heli-chod rubber op de positie waar je deze wilt hebben t.o.v. het lood. Haal hierna je heli-chod bead los van het rubber.

Stap 4web
Stap 4
Pak een PB Products kant en klare chod, of maak een chod rig en bevestig deze aan een heli-chod speed swivel.
Plaatst de chod rig op de leader, gevolgd door de heli-chod bead

Stap 5web
Stap 5
Monteer de chod op het heli-chod rubber, en fixeer de chod door de bead op het rubber te plaatsen. Bevestig hierna je pop-up op de chod rig

Stap 6web
Stap 6
Test je chod rig in het water, en je zal zien dat de Downforce Tungsten heli-chod x-small zelfs zwaar genoeg is om een 15mm pop-up te doen zinken!
Nu ben je klaar om je montage te gaan gebruiken. Heli-chod montages kan je het beste gebruiken bij een begroeide bodem, of waar veel takjes etc liggen. Of bovenop het grondwier, of bovenop een modderige bodem. Zonder dat je lood je rig in het vuil trekt.

Verlies hoofdlijnweb
Doordat we gebruik maken van beads met een grote interne diameter, kan de bead over je knoop naar je hoofdlijn toe bij eventuele lijnbreuk. Een superveilige montage voor de karper, want bij lijnbreuk zal de karper dan alleen rondzwemmen met de onderlijn, en zal hij het lood verliezen.
Tip: Probeer de heli-chod montage eens als single hookbait met een fluor pop-up! De nieuwsgierige karpers kunnen de verleiding meestal niet weerstaan! Doordat de haak zo aggresief staat, zal deze meteen prikken.

peterweb

Snuffelen is hangen!
Peter Vlasveld

   1. It‘s quite in here! Why not leave a response?Current ye@r *